انواع تصفیه فاضلاب دارویی در کنار تصفیه فاضلاب بیمارستانی یکی از مسایلی است که در دو دهه اخیر توجه مهندسان تصفیه فاضلاب را به خود جلب کرده است. در این فاضلابها شاهد حضور آلودگیهای جدید و نوظهور در فاضلاب هستیم. این آلودگی ها در گذشته در فاضلاب وجود نداشت. و یا غلظت آنها به قدری کم بود که قابل اندازه گیری نبود. مواد آرایشی، بهداشتی و دارویی در چندسال اخیر با افزایش تولید شدید (به دو دلیل افزایش بازار فروش و افزایش جمعیت انسانها) روبرو بوده است. پساب این صنایع رفته رفته وارد فاضلاب شده و در فاضلاب متجمع شده است. این نوع آلودگی به دو دلیل زیر توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
- پیشرفت چشمگیر در روش های اندازه گیری غلظت دارو
- بالا رفتن غلظت آلاینده ها
فاکتورهای مهمی در تولید این نوع فاضلابها باید در نظر گرفته شود. در ادامه تلاش خواهیم کرد این فاکتورها را بیان کنید تا به هنگام خرید پکیج تصفیه فاضلاب دارویی با آگاهی بیشتری، پکیج مورد نظر را خریداری کنید.
اهمیت تصفیه فاضلاب دارویی
یکی از فاکتورهای مهمی که به هنگام خرید پکیج تصفیه فاضلاب دارویی باید به آن توجه داشته باشید، شناسایی منشأ تولید آلودگی است. منبع اصلی تولید این آلودگی ها مصارف انسانی است. بسیاری از داروها به صورت تغییر نیافته از بدن انسان خارج و وارد فاضلاب شهری میشود. تصفیه خانههای مرسوم تصفیه فاضلاب شهری یا تصفیه فاضلاب خاکستری به هدف حذف میکروآلایندهها ساخته نشده است. از طرف دیگر ریزآلاینده ها دارای پایداری و مقاومت نسبی هستند. لذا ممکن نیست ریزآلاینده ها در مسیر تصفیه فاضلاب شهری از فاضلاب دارویی به طور کامل حذف شوند. در نتیجه در پساب خروجی از تصفیه خانه این مواد حضور دارند و وارد خاک، آبهای زیرزمینی و یا کشاورزی میشوند. در نتیجه آب مجدداً به چرخه بازگردانده شده و بعد از آلوده شدن به تصفیه خانه شهری فرستاده میشوند. این امر موجب تجمع ریزآلاینده ها در فاضلاب می شود و رفته رفته غلظت آن بالا و بالاتر میرود.
آشنایی با خطرات برخی از فاضلاب های دارویی
فاضلابهای دارویی در اکثر کشورهای دنیا به یک معضل تبدیل شدهاند. برخی از داروها پس از مصرف انسان بدون تغییر میمانند یا دچار تغییراتی میشوند که برای محیط زیست و جانوران آبزی بسیار خطرناک هستند. به عنوان مثال به داروی متفورمین توجه کنید:
این دارو جزء بیست داروی پرمصرف در بسیاری از کشورها ازجمله آلمان و استرالیاست. متفورمین در دهه 1950 در اروپا معرفی شد. مصرف این دارو در آمریکا از دهه 1990 شروع شد. این دارو در پلاسما در حالت یونیزه شده موجود است و با هیچ یک از پروتئینهای پلاسما ترکیب نمیشود. متفورمین بدون اینکه در بدن انسان دچار تغییر شود، از طریق ادرار و مدفوع دفع میشود.
با توجه به متابولیزه نشدن متفورمین، مصرف این دارو باعث ورود متفورمین به فاضلاب میشود. در کشورهای مختلف غلظت متفورمین در فاضلاب ورودی به تصفیه خانه، خروجی از تصفیه خانه و در نهایت موجود در رودخانه اندازه گیری شده است. داروهای بسیاری وجود دارند که شبیه متفورمین عمل میکنند و به هنگام تصفیه فاضلاب دارویی باید به نحوهی عملکرد آنها توجه کرد.
مقدار متفورمین یافته شده در فاضلاب |
کشور |
110- 57 µg/l |
آلمان |
94- 20 µg/l |
بلژیک |
0/15 µg/l |
آمریکا (غلظت در رودخانه) |
این ماده برای ماهی ها خطرآفرین است. متفورمین تأثیر قابل توجهی روی سیستم تولید مثل ماهی ها دارد. این دارو غدد جنسی ماهی های مذکر را تحت تأثیر قرار می دهد و لذا منجر به کاهش جمعیت ماهی ها می شود. [1]
با توجه به پایدار بودن این مواد، برای حذف این آلاینده ها باید از روش های تصفیه پیشرفته از جمله انعقاد الکتریکی و ازن استفاده شود. تتراسایکلین یکی از پرمصرفترین آنتی بیوتیک ها برای انسان ها و حیوانات است[2]. در یک تحقیق در سال 2017 انعقاد الکتریکی با آند و کاتد مختلف برای حذف داروی اکسی تتراسایکلین استفاده شده است.
انواع روش های تصفیه فاضلاب دارویی
یکی از موارد موثر بر قیمت فروش و خرید پکیج تصفیه فاضلاب دارویی نوع روشی است که به کار گرفته میشود. روشهای متعددی برای تصفیه فاضلاب وجود دارد که برخی از مهمترینها عبارتند از:
- تصفیه فاضلاب به روش انعقاد الکتروشیمیایی
- تصفیه فاضلاب با دستگاه ازن ژنراتور
- تصفیه از طریق تابش اشعهی فرابنفش و …
تصفیه فاضلاب به روش انعقاد الکتروشیمیایی
یکی از روشهای اقتصادی و کارآمد که معمولاً به هنگام خرید پکیج تصفیه فاضلاب دارویی به مشتریان معرفی میشود روش انعقاد الکتروشیمیایی است. انعقاد الکتریکی یک روش با صرفه اقتصادی برای حذف داروها از فاضلاب دارویی است[3]. در فرایند انعقاد الکتریکی در اثر جریان الکتریکی یون فلزی از آند جدا شده و یا یون هیدروکسید موجود در آب واکنش داده و تولید هیدرکسید فلز میکند. این ترکیب نامحلول است و قابیلت جذب آلودگیها را به روی خود دارد. در یکی از تحقیقات گزارش شده است که به کمک الکترود آهن 93 درصد و به کمک الکترود آلومینیوم 87 درصد از تتراسیکلین موجود در پساب فاضلاب حذف میشود.[4]
تصفیه فاضلاب به روش ازن زنی
یکی دیگر از شیوههای کارآمد برای تصفیه فاضلاب دارویی استفاده از دستگاه ازن زن یا ازن ژنراتور است. ازن از جمله قویترین اکسیدکنندههاست. این گاز قابلیت اکسید کردن مواد و تجزیه آنها به مواد سادهتر را دارد. در سال 2013 در یک تحقیق در کشور سوئیس، به خروجی از تصفیه فاضلاب شهری گاز ازن با غلظت 5.7 میلی گرم بر لیتر تزریق کردند. مشاهده شد که 70 مورد از ریزآلاینده ها بعد از عملیات ازن زنی حدود 80 درصد کاهش غلظت داشته اند. نمونهای از این ترکیبات در جدول زیر آورده شده است[5]:
هزینه تصفیه گاز ازن با سایر روش ها توسط Wahlberg, Björlenius, Paxéus در کشور سوئد محاسبه شده است و در سایت micropollutant.com به شرح زیر گزارش شده است: همانطور که در زیر قابل مشاهده است تصفیه با گاز ازن از سایر روش ها کم هزینه تر است.
روش بهینه برای تصفیه فاضلاب
در نهایت می توان نتیجه گرفت که دو روش انعقاد الکتریکی و ازن زنی از بهترین روش ها برای تخریب مولکول مواد دارویی و بهداشتی است که نه تنها بازده بالایی دارند، بلکه از نظر اقتصادی به صرفه و بدون نیاز به نیروی انسانی در کمترین فضای ممکن عملیات تصفیه را انجام می دهند.
خرید پکیج تصفیه فاضلاب دارویی از شمیم شریف
شرکت شمیم شریف توانایی ارائه خدمات تصفیه فاضلاب به هر دو روش ازن زنی و انعقاد الکتروشیمیایی را دارد. برای اطلاع از قیمت خرید و فروش و سفارش پکیج تصفیه فاضلاب دارویی میتوانید از طرق زیر با کارشناسان ما تماس بگیرید. بخش فنی و تخصصی ما آماده پاسخگویی به سوالات شما و ارائه مشاوره است تا شما بتوانید متناسب با فاکتورهای مورد نظر خود بهترین پکیج را انتخاب و اجرا کنید.
راههای تماس برای خرید پکیج تصفیه فاضلاب دارویی از شمیم شریف
از طریق راه های ارتباطی زیر میتوانید با شرکت شمیم شریف تماس بگیرید و اقدام به فروش خرید پکیج تصفیه فاضلاب دارویی نمایید. با توجه به نوسانات بازار و انتخاب روش و همچنین حجم فاضلاب ممکن است قیمت ها متغیر باشد. لذا قیمت اعلام شده برای پکیج تصفیه مختص همان روز یا همان مورد خاص است و ممکن است بسته به شرایط زمانی تغییر کند. راه های تماس با شمیم شریف:
منابع
[1] Niemuth, Klaper, Emerging wastewater contaminant metformin causes intersex and reduced fecundity in fish. Chemosphere, (2015)135:38-45.
[2] N. Oturan, J. Wu, H. Zhang, V.K. Sharma, M.A. Oturan, Electrocatalytic destruction of the antibiotic tetracycline in aqueous medium by electrochemical advanced oxidation processes: Effect of electrode materials, Appl.Catal. B-Environ., 140-141 (2013) 92-97
[3] Y.-J. Liu, S.-L. Lo, Y.-H. Liou, C.-Y. Hu, Removal of nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) by electrocoagulation–flotation with a cationic surfactant, Sep. Purif. Technol., 152 (2015) 148-154.
[4] Elham Nariyan, Ailin Aghababaei, Mika Sillanpää, Removal of pharmaceutical from water with an electrocoagulation process; effect of various parameters and studies of isotherm and kinetic. Separation and Purification Technology (2017).
[5] Jonas Margot, Cornelia Kienle, Anoÿs Magnet, Mirco Weil, Luca Rossi, Luiz Felippe de Alencastro,Christian Abegglen, Denis Thonney, Nathalie Chèvre, Michael Schärer, D.A. Barry. Treatment of micropollutants in municipal wastewater: Ozone or powdered activated carbon?, Science of the Total Environment 461–462 (2013) 480–498